Daken

Platte/hellende/schuine daken

Heeft u een plat/hellend/schuin dak en wilt u dit laten repareren, renoveren of vernieuwen?

De-Jo Dakmanschap verzorgt al deze werkzaamheden voor u en dat professioneel en tegen redelijke tarieven. Ook kunt u, in geval van bijvoorbeeld lekkage of wanneer u uw dak wilt vernieuwen contact met ons opnemen voor een vrijblijvende inspectie van uw dak.

De-Jo Dakmanschap is actief voor paticulieren, bedrijven en instellingen en vooral met:

 • Platte / hellende / schuine daken van loodsen en bedrijfshallen, bedrijfspanden en verenigingsgebouwen
 • Platte / hellende / schuine daken van garages, aanbouwen, serres en dakkapellen
 • Platte / hellende / schuine daken van bungalows, villa’s, vakantiewoningen en recreatie-objecten
 • Platte / hellende / schuine daken van strandtenten.
Inspectie van uw platte/hellende/schuine dak Tijdens deze inspectie brengen wij de status van uw dak in kaart. Bij twijfel inspecteren we ook de status van de dak onderdelen direct onder de dakbedekking. Aan de hand van onze inspectie wordt een helder advies opgesteld. Eventuele problemen kunnen direct worden aangepakt, om vervelende gevolgen te voorkomen.

De-Jo Dakmanschap, uw specialist in platte / hellende / schuine daken:

 • Het controleren en vervangen van de toplaag
 • Het repareren van uw platte / hellende / schuine dak
 • Het renoveren van uw platte / hellende / schuine dak
 • Het vernieuwen van de dakbedekking op uw platte / hellende / schuine dak
 • Het vernieuwen van het dakbeschot
 • Het isoleren van uw platte / hellende / schuine dak
 • Het verwijderen van een oud dak en aanbrengen van nieuw platte / hellende / schuine dak
 • Het aanbrengen van platte / hellende / schuine daken bij nieuwbouwprojecten
 • Het vernieuwen of aanbrengen van boeiborden in houten en kunststof-uitvoeringen

Kunstof daken

Wij bieden verschillende soorten kunststof dakbedekking: Epdm en PVC. Graag adviseren wij u over de eigenschappen en mogelijkheden van de diverse producten in relatie tot uw situatie.

Het onderhoud of de bescherming van uw dak

Goed onderhoud is ook voor de levensduur van een dak belangrijk. Hierbij enkele tips die bijdragen aan de bescherming van uw dak.

 1. Controleer de afvoeren regelmatig op verstopping.
 2. Plaats geen attributen die er niet horen op uw platte dak.
 3. Beloop uw platte dak zo min mogelijk, of zorg voor (rubberen) dak tegels, terrasplanken of vlonders op het dak.
 4. Veeg uw platte dak eens per jaar schoon en verwijder blad en vuil.
 5. Controleer de top laag van uw platte dak regelmatig. Ziet u ‘draden’, gaten of craquelé in de dakbedekking of laat de top laag los? Bel dan De-Jo Dakmanschap.

Jaarlijkse inspectie en onderhoud:

De-Jo Dakmanschap kan het jaarlijkse onderhoud, de schoonmaak en de inspectie van uw platte / hellende / schuine dak ook voor u verzorgen.

Pannendaken

Zet met een pannendak van de-jo dakmanschap de kroon op uw huis
De-Jo Dakmanschap levert en installeert een breed en diep assortiment dakpannen: traditioneel, modern, van steen, beton en kunststof. Wij bieden de passende pan voor ieder dak. Laat u goed informeren over de juiste pan voor uw dak. Niet elke dakpan is geschikt voor ieder soort dak en dat wordt vooral bepaald door de hellingsgraad van uw dak.

Wilt u uw pannendak laten repareren, renoveren of restaureren?
De-Jo Dakmanschap is uw dakpannen specialist en beschikt over alle benodigde kennis, ervaring, materialen en vakmensen.

De-Jo Dakmanschap verzorgt voor pannendaken onder andere het:

 • Vernieuwen van oude of kapotte dakpannen.
 • Leveren en monteren van nieuwe goten.
 • Vervangen van boeiboorden.
 • Vernieuwen van loodaansluitingen aan uw schoorsteen, dakkapel of muren.

 

De-Jo Dakmanschap doet meer: aanleggen en isoleren van uw pannendak.
Wij brengen uw dakpannen aan en verzorgen indien gewenst ook isolatie. Om de isolatiewaarde van uw woning te verhogen, is een dakrenovatie een goede optie. Hierbij halen wij de pannen, panlatten, tengels en het dakbeschot van het dak, waarna we het isolatiemateriaal aanbrengen en het dak opnieuw aanleggen.

 

Dakonderhoud
 Regelmatig onderhoud van uw dak en het nemen van preventieve maatregelen kan veel ellende voorkomen.

 1. Maak regelmatig de goten schoon. Vergeet de dakgoten, kilgoten en goten van uw dakraam niet.
 2. Controleer de loodaansluitingen.
 3. Controleer de status van de dakpannen en vervang kapotte pannen.
 4. Controleer de bevestiging van uw geslepen pannen.
 5. Controleer de dak onderdelen, zoals uw dakkapellen en dakramen.
 6. De-Jo Dakmanschap kan dit onderhoud altijd voor u doen.

Dak isoleren

De-Jo dakmanschap isoleert uw dak professioneel en adequaat
Het isoleren van daken is een specialiteit van De-Jo Dakmanschap. De-Jo Dakmanschap isoleert daken van woningen, schuren, garages, bedrijfspanden, loodsen en hallen.

Bespaar veel geld met dakisolatie
Warmte stijgt omhoog en als een dak niet goed geïsoleerd is, gaat veel warmte verloren via het dak. Wie zijn dak niet van voldoende isolatie laat voorzien, verstookt en verbruikt gedurende een hele winter veel meer warmte en energie. Het loont dus de moeite om uw dak goed te laten isoleren.

Warmteverlies via het dak komt vooral voor bij oude huizen (woningen gebouwd voor 1970). Met goede dakisolatie is warmteverlies eenvoudig te voorkomen en deze investering verdient u via een lagere energierekening snel terug. Laat uw dak professioneel isoleren.

Soorten dakisolatie
Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal met diverse eigenschappen. Het belangrijkste is de isolatiewaarde van het materiaal. Deze waarde wordt uitgedrukt door middel van een RC-waarde. Uiteraard kunnen wij u hierover adviseren.

Gaat het om een plat, een (licht) hellend of schuin dak?          
Ook het soort dak en de ruimte onder het dak is relevant. Gaat het om een schuin dak of een plat dak? Is de ruimte onder het dak verwarmd of niet? Deze en andere zaken zijn van invloed op de materiaalkeuze. Wij weten alles van dakisolatie en adviseren en installeren.

De-Jo Dakmanschap gebruikt de volgende materialen voor dakisolatie:

 • Hardschuimplaten
 • Meerlaags folie
 • Glaswol
 • Steenwol

Dak renoveren

Een dakrenovatie voorkomt ongemak en ergernis
Soms is de renovatie van een dak noodzakelijk: tijdens het opsporen of repareren van lekkages, ontdekken wij nogal eens zwakke plekken in een dak. U begrijpt dat die plekken binnen afzienbare tijd tot problemen of ongemak kunnen leiden. Indien wij dit constateren, zullen wij dit altijd aan u melden. Voorkomen is immers beter dan genezen en één lekkage is voor de meeste mensen al vervelend genoeg. Als ervaringsdeskundigen weten wij als geen ander waar slijtages of schades kunnen ontstaan. Wij weten dus als geen ander hoe we een dak moeten inspecteren.

Een goed gerenoveerd dak kan weer vele jaren mee
Als u de renovatie van uw dak aan De-Jo Dakmanschap overlaat, kan uw dak er weer jaren tegenaan. Wij vervangen en/of repareren zwakke plekken in het dak werk deskundig en nauwkeurig. Wij hebben alle voorkomende dakdekkersmaterialen en gereedschappen om uw dak weer in topconditie te brengen.

 Dakrenovatie is voordeliger dan veel mensen denken
De kosten voor het renoveren van een dak zijn uiteraard afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden en de benodigde materialen. Deze kosten vallen vaak erg mee en als u denkt dat uw dak toe is aan een renovatie of grondige opknapbeurt, dan maken wij graag een inschatting van de kosten voor u. U hoeft ons maar te bellen of te mailen.

Renoveren en isloleren
Uiteraard verzorgen wij ook het isoleren van uw dak volledig. Kijk voor meer informatie bij het kopje dak isoleren.

Dak repareren

Lekt uw dak? De-Jo Dakmanschap repareert de lekkage professioneel en snel!
Als uw dak lek is, wilt u maar één ding: goed en snel geholpen worden. Bel De-Jo Dakmanschap. Wij zorgen ervoor dat de lekkage van uw dak goed en snel verholpen wordt. Of het nu om een plat dak, een lichts hellend dak of een schuin dak gaat: wij sporen de lekkage op en verhelpen deze.

De-Jo Dakmanschap repareert de lekkage en adviseert over de status van uw dak
Schade aan een dak of slijtage van dakbedekkingsmateriaal leidt vaak tot lekkages en dat geldt ook voor slecht onderhoud: indien er nooit onderhoud aan een dak is en/of wordt gepleegd, kunnen er zwakke plekken in uw dak ontstaan. Daarom repareren wij niet alleen lekkages. We voeren ook direct een dak inspectie uit en zullen u indien nodig ook een onderhouds- of renovatie-advies voorleggen.

Lichtkoepels en dakramen

Daglichtoplossingen van De-Jo dakmanschap.
Voldoende daglicht in huis en / of op het werk is van belang voor uw gezondheid en welbevinden. Daglicht komt doorgaans via ramen of deuren een ruimte binnen maar dat is niet altijd toereikend. Daglicht dat van bovenaf een ruimte binnenkomt, wint dan ook aan populariteit en is een steeds vaker gekozen oplossing. Door een juiste toepassing valt er bovendien veel te besparen op energiegebied. De-Jo Dakmanschap biedt dakramen en lichtkoepels en lichtstraten. Wij adviseren u graag, installeren deskundig en bieden goede garanties.

De-Jo Dakmanschap biedt u een ruim assortiment daglicht-producten. U kunt kiezen uit verschillende typen dakramen, lichtkoepels en lichtstraten.
Wilt u genieten van volop daglicht en de invloed van de seizoenen en het veranderde licht in uw woon en/of werkruimte? Laat u dan informeren. De-Jo Dakmanschap adviseert en installeert diverse daglichtsystemen.

Dakgoten

Zijn uw goten aan reparatie, vervanging of renovatie toe?
Het vernieuwen van uw goten of het met kunststof folie bekleden van goten zoals bakgoten, kilgoten en tussengoten, ook van monumentale panden en bij restauratiewerken is een specialisme van De-Jo Dakmanschap.

Sier uw huis op met de fraaie dakgoten van De-Jo Dakmanschap.
Wij bieden diverse soorten dakgoten en kunnen de installatie volledig en professioneel verzorgen:

 • zinken goten
 • koperen goten